КОНЦЕПТ ОСВІТИ У СХІДНІЙ ТА ЗАХІДНІЙ ФІЛОСОФІЇ (НА ПРИКЛАДІ СИСТЕМИ ОСВІТИ ЯПОНІЇ ТА США)

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.31865/2520-6842102019179566

Ключові слова:

концепт освіти, філософія, навчальний процес, педагогіка, компаративістика

Анотація

У статті розглядається освітній процес та його філософські принципи у двох впливових світових країнах. Визначення і детальний розгляд парадигм та принципів освітнього процесу Сполучених Штатів Америки та Японії, як країни, які після другої світової війни мали найбільш сильні зв’язки, як економічні, так і культурні. Через це головною метою дослідження є визначення концепції освіти у філософії двох країнах та порівняти їх за визначеними критеріями, знайти спільне та відмінне та зробити компаративний аналіз двох країн. Зроблені висновки стануть додатковими та актуальними у дисертаційного дослідження за схожою тематикою. Додатково у висновках розглянуті фундаментальні речі у японської та американської освіти. Азіатська країна наприкінці 19 століття перейшла в епоху Мейдзі і розробляла нову освітню програму, спираючись на провідний досвід усіх тогочасних країн. Минуло вже більше одного століття і рівень освіти та якісні показники країни в економічних, політичних та соціальних аспектах додає наукового інтересу до основ цієї країни, які закладені в багаторівневій освіті і порівняти її з класичними типом освіти, яку сформували європейські мігранти в США.

Посилання

Peter Cave. (2007). Primary School in Japan: Self, individuality and learning in elementary education – New-York: Routledge Taylor&Francis group. 244 р.

Kaori Okano (1993). School to work transition in Japan – Bristol: Multilingual matters LTD Clevadon, Philadelphia, Adelaide. 287 р.

Woods Peter. (1979). The Divided School – London: Routledge & Kegan Paul. – 300 р.

Willis Philip. (1977). Learning to Labour: How Working Class Kids Get Working Class Job - Hampshire: Glover. 344 р.

Shimanara N. (1979). Adaptation and Education in Japan – New-York: Preager. 283 р.

Grebenik I.A. (2011). The system of education of Japan in the historical and contemporary development of the Context based on the concept of "humanity" in education / Igor Anatolovich Grebenik. // The Bulletin of the Luhansk National University. Shevchenko №2.

Kulik O.V. (2017). The Purposes of Philosophy in the USA and Ukraine // Gilea: Scientific Bulletin. - 2017 - Voip. 126. - P. 341-346.

Gavrilov M.I (2005). Subjective content of the object of pedagogical influence in the American system of education - Materials of the All-Ukrainian scientific conference "American education in the eyes of Ukrainian researchers". Poltava - P. 17-22.

##submission.downloads##

Опубліковано

2019-10-03

Номер

Розділ

Статті